A tavalyinál is jobb, színesebb Kocsonyafesztiválunk lehet idén – háttérinformációk

Megosztás

A visszaszámlálásnak hamarosan vége, holnap már indul a Miskolci Kocsonyafesztivál érdemi része is, amire szeretettel várják a nagyszámú közönséget. Rengeteg háttérinformációra is fény derült, mert ugye nem kizárólag koncertekből áll a világ.

A Kocsonyafesztivál egy közösségépítő, városépítő, várost népszerűsítő rendezvény, amely az idén Veres Pál polgármester nélkül nem jöhetett volna létre – kezdte az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót Rózsa Edit ötletgazda és jogtulajdonos, aki felelevenítette a kezdeteket, majd rámutatott, hogy Miskolc egy megújuló város, amelyet az emberek egyre inkább a magukénak éreznek. Megemlítette, hogy jövőre lesz a 25. Kocsonyafesztivál, amely beírja majd Miskolcot a nagy nemzetközi fesztiválok közé. Az elhangzottakat a Minap.hu szemlézte.

Veres Pál polgármester szerint a Kocsonyafesztivál mára már miskolci márkává vált, ami különleges helyet foglal el a miskolciak szívében. Mint mondta, a Kocsonyafesztivál a vidék legnagyobb és legismertebb gasztrokulturális eseménye, melyek közül a tavalyi volt a minden eddigi legnépszerűbb Kocsonyafesztivál, amely több mint 250 ezer látogatót vonzott a városba.

Lipták Ádám, a szervező UNI-Garden Kft. ügyvezetőjének meglátása szerint idén még a tavalyitól is sokkal színesebb lesz a fesztivál, amely pénteken 14 óra 30 perckor kezdődik a hagyományos felvonulással és rekordszámú, vagyis több mint 200 résztvevővel. Hangsúlyozta, hogy a gazdag kulturális kínálat mellett változatos lesz a gasztrokínálat is. Harminchárom ponton lehet majd kocsonyát kapni, és 11 borvidék nedűi közül lehet választani. A miskolci szolgáltatókon kívül, több mint 80 településről érkeznek szolgáltatók a rendezvényre, és 92 kézműves, vagy kézműves terméket forgalmazó cég kínálja majd portékáit.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek